Having issues with OM packages & nav items during upgrade to 3.5.3


Our customer has seen an issue when installing TRIRIGA 3.5.3 (Linux, Server build number: 276955) on an existing database (on 3.4.2 / 10.4.2). Everything goes well until starting up the server. Generally, TRIRIGA will run a database upgrade on the first startup when a build number difference is detected.

In the OM log, we notice that TRIRIGA tried to import the upgrade OM package… The import process started with the triPlatformObjectLabelManager package, but it failed to import a navigation item, which is newly created for Object Label Manager. I haven’t found any log which can explain this failure. I’ve checked the NAV_ITEM table. This navigation item wasn’t there before the upgrade process. Then all of the other packages are stuck on a pending status. Nothing happens after “Creating package from Zip file”. This behavior causes a lot of SQL update failures.

Meanwhile, on our Dev environment (Windows, Server build number: 279835), the upgrade went very well. You can find the difference in the logs. The OM log was set on “Debug” level on both servers. Note that the build number is slightly different between these two enviroments. Have you seen this kind of issue? Where can I find more details about the navigation item import failure?

[Admin: This post is related to the 02.17.17 post and 05.19.16 post about inconsistent OM validation results. To see other related posts, use the Object Migration tag or Upgrade tag.]

Continue reading

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.